Podaruj zdrowie nie tylko sobie! Fundacja „HASCO-LEK” po raz kolejny organizuje akcję wsparcia dla Antosia Reczka

08 marca, 2016

Antoś Reczek urodził się z bardzo ciężką i rzadką chorobą, z którą w Polsce rodzi się kilkoro dzieci rocznie – Antoś nie ma kości udowej. Groziła mu amputacja, na co nie chcieli się zgodzić jego rodzice. Chłopiec jest podopiecznym Fundacji „HASCO-LEK”. Na konto Fundacji można przekazywać darowizny i odpisy z podatku na leczenie Antosia.

W zeszłym roku w ramach akcji Fundacji udało się zebrać 21 000 zł. Dziękujemy! Antoś potrzebuje naszego wsparcia również i w tym roku. Wiosną 2015 r. chłopiec przeszedł ciężką operację i długą rehabilitację w St. Mary’s Medical Center, na Florydzie. Po zabiegu nadrabia swój „stracony czas”- szybko rośnie i mężnieje. Dlatego potrzebuje częstej zmiany protez, a koszt jednej to około 20 000 złotych. Stale jest pod opieką lekarzy z USA, co również wiąże się dla rodziców Antosia z ogromnymi wydatkami.

Wesprzyjmy Antosia i w tym roku, dołączając do wspólnej akcji, razem zdziałamy więcej!

Darowizny można przekazywać na konto:
Fundacja „HASCO-LEK”
ul. Żmigrodzka 242 E
51-131 Wrocław
oraz przekazując 1% rocznego rozliczenia podatku dochodowego:

PIT

PRZEKAZUJĄC DAROWIZNY ORAZ 1% PROSIMY PAMIĘTAĆ O DOPISKU „DLA ANTOSIA RECZKA”

Za wsparcie dla Antosia – bardzo dziękujemy!

Szczegółowych informacji udziela tata Przemek: e-mail: reczek@wp.eu, tel.: +48 600 757 242
Strona poświęcona Antosiowi: www.facebook.com/antekreczek

Pomagam, naturalnie!

8-latka opowiedziała 300 rówieśnikom o magii fotografiiSkąd się biorą sny, pomysły i marzenia? 10-letni Tomek poprowadzi kolejny wykład w ramach „Polskiej Akademii Dzieci”.

• Przelewając darowiznę na konto Fundacji.
  • Przekazując 1,5% rocznego rozliczenia podatku dochodowego.

Fundacja HASCO-LEK udziela wsparcia osobom potrzebującym, w szczególności dzieciom, młodzieży, osobom niepełnosprawnym i chorym.

Wspieramy również działalność instytucji publicznych i organizacji pozarządowych oraz angażujemy się w realizowane przez nie inicjatywy, zgodne z misją i wizją Fundacji oraz celami statutowymi obu podmiotów.

Osoby i instytucje zainteresowane współpracą prosimy o kontakt z Fundacją.