Otaczamy opieką dzieci

• Zespół Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych „Dom nad Baryczą”

Nie każdy maluch otrzymuje szansę na szczęśliwe życie we własnej rodzinie. Dlatego nasza Fundacja od lat otacza opieką dzieci, które trafiają do domów dziecka w Sułowie oraz Krośnicach.

Zakłady Leczniczo-Opiekuńcze w Piszkowicach i Jaszkotlu

Jesteśmy po to, by dawać wsparcie. Chore dziecko to wielki dramat. Otaczamy opieką niepełnosprawne dzieci – podopiecznych Zakładów Leczniczo-Opiekuńczych w Piszkowicach i Jaszkotlu. To miejsca, gdzie opieką i codzienną rehabilitacją otoczone są dzieci ciężko chore, cierpiące na mózgowe porażenie dziecięce, zespół Downa, dystrofie mięśniowe, rdzeniowy zanik mięśni, zespół FAS i inne poważne schorzenia wewnętrzne. Do tych ośrodków kierowane są dzieci, które nie muszą przebywać w szpitalu, lecz ze względu na zły stan zdrowia, stopień niepełnosprawności i trudną sytuację w rodzinie wymagają stałej profesjonalnej opieki lekarskiej, pielęgniarskiej i rehabilitacyjnej.

1% dla Antosia

Zorganizowaliśmy akcję charytatywną, której celem było zgromadzenie środków na leczenie małego Antosia, który urodził się z wrodzoną wadą braku kości udowej.