Pomagamy rozwijać młode talenty

• Dotujemy młodych sportowców

Umożliwiliśmy wyjazd 8-letniej Aleksandry Pastuszki z Wrocławia, Mistrzyni Polski do lat 8 w szachach szybkich, na Mistrzostwa Świata Juniorów w Batumi (Gruzja) w 2016 r.

Wsparliśmy również 15-letnię Zuzię Jaremko z Kwidzyna, która odnosi niebywałe sukcesy w karate Kyokushin. W 2014 zdobyła tytuł Mistrzyni Europy, w 2015 tytuł Wicemistrzyni Europy. Fundacja „HASCO-LEK” dofinansowała jej wyjazd na Mistrzostwa Świata do Tokio w 2015 roku.

Powiązane aktualności

Nagrody i konkursy dla młodych naukowców

Olimpiada Przedsiębiorczości i Zarządzania, organizowana przez Wydział Zarządzania Politechniki Częstochowskiej czy Ogólnopolski Konkurs Wiedzy Historycznej dla młodzieży niesłyszącej z całej Polski – chętnie angażujemy się w inicjatywy promujące utalentowaną młodzież. Imprezy, które wsparliśmy gromadziły setki wybitnie utalentowanych młodych ludzi. Fundacja co roku nagradza również najzdolniejszych absolwentów Wydziału Farmaceutycznego Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu.

Powiązane aktualności