Drużyna WKSN „ŚWIT” Mistrzem Polski!

Kwiecień 08, 2019

W dniach 05 – 07 kwietnia 2019 r. we Wrocławiu odbyły się Mistrzostwa Polski Niesłyszących w Siatkówce Kobiet do lat 23. Wspierana przez Fundację drużyna WKSN „ŚWIT” zwyciężyła w rozgrywkach, już po raz czwarty z rzędu zdobywając tytuł Mistrza.

W turnieju wzięły udział kluby sportowe zrzeszające osoby niepełnosprawne z wadą słuchu z różnych stron Polski: MAZOWSZE Warszawa, ŁKSG Łódź, SPARTAN Lublin i ŚWIT Wrocław. Mecze rozgrywano systemem „każdy z każdym”. Siatkarki z Wrocławia wygrały każdy mecz, nie tracąc żadnego seta. Co więcej – ta młodzieżowa drużyna w turniejach o Mistrzostwo Polski nie przegrała seta od czterech lat!

Mistrzostwa Polski Niesłyszących w Siatkówce Kobiet do lat 23 zorganizowane zostały przez Wrocławski Klub Sportowy Niesłyszących „ŚWIT” Wrocław, Polski Związek Sportu Niesłyszących, Ministerstwo Sportu i Turystyki, Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego oraz Gminę Wrocław. Zawody wsparła Fundacja „HASCO-LEK”.
Wszystkim zawodniczkom serdecznie gratulujemy!

1% wsparcia dla podopiecznych„Chcemy wesprzeć sportowców z niepełnosprawnościami” – Agnieszka Han, Prezes Fundacji „HASCO-LEK”, o planach i działaniach fundacji

• Przelewając darowiznę na konto Fundacji.
  • Przekazując 1% rocznego rozliczenia podatku dochodowego.

Fundacja HASCO-LEK udziela wsparcia osobom potrzebującym, w szczególności dzieciom, młodzieży, osobom niepełnosprawnym i chorym.

Wspieramy również działalność instytucji publicznych i organizacji pozarządowych oraz angażujemy się w realizowane przez nie inicjatywy, zgodne z misją i wizją Fundacji oraz celami statutowymi obu podmiotów.

Osoby i instytucje zainteresowane współpracą prosimy o kontakt z Fundacją.